thirstyleaves at Vitruvian Thing
($lang == "el")?'Κάντε scroll και εδώ!':'Also scroll here!'
NOV
17
NOV
18
NOV
19

Trajectory of an Idea

της Die Wolke art group

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
TICKET

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

* * * *
Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Παρακαλούμε θερμά, ακυρώσεις το αργότερο 24 ώρες πριν. Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!
ΔΕΝ θα αποθηκεύσουμε το email σας, και ΔΕΝ θα σας στείλουμε τίποτα άλλο εκτός από μια υπενθύμιση της κράτησής σας την ημέρα της παράστασης.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 18:00-20:00 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript

NOV
17
NOV
18
NOV
19

Trajectory of an Idea

της Die Wolke art group

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη

Το Trajectory of an Idea είναι μια διαδραστική παράσταση σύγχρονου χορού που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης.


Μια μεταφορά παραλληλίζει τη διαδρομή, ή τροχιά, μιας ιδέας στον χρόνο με την πορεία της ανθρώπινης ζωής: Μια ιδέα γεννιέται, αναπτύσσεται, ωριμάζει, πεθαίνει. Αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της. Παίζει. Παγιδεύεται. Ξεπερνά. Τα σώματα στη σκηνή ενσαρκώνουν, ή ενσωματώνουν, ιδέες. Έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, όπως και με το περιβάλλον τους, που τους παρουσιάζει όρια και συνθήκες.


Η χορογραφία δομείται με άξονα τις δυναμικές σχέσεις των σωμάτων με το περιβάλλον: Τι επιτρέπει ένα όριο στη σκηνή; Τι δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του δαπέδου και των σωμάτων; Τι ελευθερίες δίνει η μια ιδέα στην άλλη; Και τι σημαίνει τελικά το τέλος για μια ιδέα, η πραγματοποίησή της, ή η λήθη; Η εμφανής τεχνολογία στα σώματα παραπέμπει στην αισθητική του cyberpunk, ενώ τα κοστούμια θα περιλαμβάνουν στοιχεία τυπωμένα με τεχνολογία 3D printing.


Η κίνηση και ο ήχος λειτουργούν σε επίπεδο δράσης/αντίδρασης, ή αιτίας και αποτελέσματος, δημιουργώντας την εντύπωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του σώματος και ενός φανταστικού, άρα και εύπλαστου, περιβάλλοντος. Στην ουσία, ο ήχος παίζει το ρόλο του σκηνικού, ενός σκηνικού ζωντανού και ευμετάβλητου, με χρήση τεχνολογίας surround 4.1.


Η παράσταση έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ, και η παραγωγή της είναι υπό εξέλιξη.
Φωτογραφίες από πρόβα, του Γιώργου Αλεξάκη:

 • - 24 - 25 Μαΐου, Vitruvian Thing, Θεσσαλονίκη
 • - 31 Μαΐου, θέατρο Olvio, Αθήνα
 • - Περισσότερες ημερομηνίες σύντομα

Συντελεστές:

 • Χορογραφία/performance: Δροσιά Τριαντάκη
 • Performance: Μαργαρίτα Παναγιώτου, Dolores Λουσιώτη
 • Μουσική, διαδραστικός προγραμματισμός: Dani Joss
 • Video: Αλίκη Ιωσαφάτ
 • Ηλεκτρονικά: Γιάννης Περισοράτης
 • Κοστούμια/3D design-printing: Ιωάννα Συμεωνίδου
 • Συμπληρωματικό sound design: Paradigm Weave - Alfonso De Grandis

 • Ευχαριστίες: Δημήτρης Αδάμ, Γιάννης Κυρατσός, Λάζαρος Πλιάμπας, Coho

Εισιτήρια:

Die Wolke donations

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.