recurrence at Vitruvian Thing
($lang == "el")?'Κάντε scroll και εδώ!':'Also scroll here!'
DEC
09
DEC
10

Recurrence

4 έργα σύγχρονου χορού πάνω στην επανάληψη

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
TICKET

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

* * * *
Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Παρακαλούμε θερμά, ακυρώσεις το αργότερο 24 ώρες πριν. Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!
ΔΕΝ θα αποθηκεύσουμε το email σας, και ΔΕΝ θα σας στείλουμε τίποτα άλλο εκτός από μια υπενθύμιση της κράτησής σας την ημέρα της παράστασης.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 18:00-20:00 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript

DEC
09
DEC
10

Recurrence

4 έργα σύγχρονου χορού πάνω στην επανάληψη

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
Τέσσερις χορογράφοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο θέμα της επανάληψης στον σύγχρονο χορό και τις παραστατικές τέχνες.

Ιωάννα Μπίλη: Benchmark
Μαργαρίτα Παναγιώτου, Μαργαρίτα Συμεωνίδου: Margoes
Μαρία Γαρέφη: Πείραμα
Δροσιά Τριαντάκη: Variance

Ιωάννα Μπίλη: Benchmark

Υπογραμμίζοντας το concept και την χορογραφική σύνθεση, αυτό το κομμάτι εξευρευνεί δύο φαινομενικά συνδεδεμένα δεδομένα: τον συνδιασμό της “πολυλειτουργικότητας” και του “πολυπλευρισμού” της ζωής σε μία σύγχρονη κοινωνία. Εμπνευσμένη από την μεταμοντέρνα αισθητική, η μελέτη αυτή είναι επηρεασμένη απο την έννοια της συμμετρίας, την γέννηση των αναλογικών ορθογωνίων και την σχέση τους με της αναλογίες του ανθρώπινου σώματος.  Μέσω της επανάληψης, της συσσώρευσης και των μαθηματικών ακολουθιών το κομμάτι ερευνά την ιδέα της “έντασης“ στις διάφορες εκδοχές της, και διερωτά πως η αίσθηση της μπορεί να προκύψει μέσω μιας αυστηρής και εύθραυστης δομής.


Η Ιωάννα Μπίλη είναι χορογράφος, performer, ερευνήτρια και καθηγήτρια χορού. Eκπονεί ΜΑ στη χορογραφία, στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance.

Χορογραφία: Ιωάννα Μπίλη - Ερμηνεία: Monika Błaszczak, Nina RichardΜαργαρίτα Παναγιώτου, Μαργαρίτα Συμεωνίδου: Margoes

Η λέξη συμμετρία χρησιμοποιείται με δύο σημασίες: Η πρώτη είναι αυστηρά μαθηματική ή γεωμετρική. Περιγράφει την αμοιβαία σχέση μεγέθους και θέσης των μερών μίας οντότητας. Η δεύτερη, από την άλλη, περιγράφει κάτι πιο αφηρημένο, την αναλογία και την αρμονία στη διάταξη των μερών ενός συνόλου καθώς και την περιοδική επανάληψη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Το κομμάτι ασχολείται με τη δεύτερη αυτή σημασία: η λέξη συμμετρία μεταφράστηκε σε ροή και διαδοχικότητα στην κίνηση του σώματος και τη μεταφορά αυτού στο χώρο. Μέσα στη διαδικασία αυτή βασικό στοιχείο είναι η επανάληψη συγκεκριμένων χορογραφικών και κινητικών μοτίβων.


Η Μαργαρίτα Παναγιώτου είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Dance Lab Studio, ενεργό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Κιναίσθηση, The Social Body Dance Lab και συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού. Η Μαργαρίτα Συμεωνίδου είναι απόφοιτος Α.Ε.Σ.Χ. και διδάσκει σε σχολές χορού και συλλόγους στη Θεσσαλονίκη. Παρακολουθεί σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό, χορογραφεί έργα και video dance που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Χορογραφία - ερμηνεία: Μαργαρίτα Παναγιώτου, Μαργαρίτα ΣυμεωνίδουΜαρία Γαρέφη: Πείραμα

Μία ακολουθία κινήσεων επαναλαμβάνεται μεθοδικά και ατέρμονα, ώσπου να κατακτηθεί η προαπαιτούμενη συμπεριφορά. Το υποκείμενο της δράσης είναι όντως αυτόβουλο ον; Μήπως προσομοιάζει περισσότερο σε δέσμιο μιας επανάληψης από την οποία επιδιώκει να απαλλαχθεί; Ποθεί να υπερβεί το όριο που κάποιος άλλος του έχει θέσει, να απελευθερωθεί, ακόμη και αν στη συνέχεια εγκλωβιστεί στον εξακολουθητικό χαρακτήρα ενός διαφορετικού βιώματος που τον καθορίζει εκ νέου.


Η Μαρία Γαρέφη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Α. Καφαντάρη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, και συμμετέχει στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Redance.

Χορογραφία - ερμηνεία: Μαρία Γαρέφη.Δροσιά Τριαντάκη: Variance

“Παράδειγμα της παθητικής σύνθεσης είναι η συνήθεια. Η συνήθεια ενσαρκώνει το παρελθόν (και δείχνει το μέλλον) στο παρόν μεταμορφώνοντας το βάρος της εμπειρίας σε ανάγκη. Η συνήθεια δημιουργεί πλήθος ‘larval εαυτών’, ο καθένας εκ των οποίων λειτουργεί σαν ένα μικρό εγώ, με επιθυμίες και ικανοποιήσεις. Στη Φροΰδική θεωρία, αυτός είναι ο τόπος των ‘bound excitations’, συσχετισμένων με την αρχή της ευχαρίστησης” (Gilles Deleuze)
Το Variance είναι ένα σόλο βασισμένο στην επανάληψη και τη σχέση της με το χρόνο, με έντονα τα στοιχεία του κινήματος του μινιμαλισμού.


Η Δροσιά Τριαντάκη είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Die Wolke art group, απόφοιτος της Folkwang Universität der Kunst, και της ΚΣΟΤ. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την ομάδα Sinequanon, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.α.

Χορογραφία - ερμηνεία: Δροσιά Τριαντάκη.Καλούμε το κοινό σε μία ανοιχτή συζήτηση 15 λεπτων μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, στοχεύοντας σε εναν ωφέλιμο διάλογο για θεατές και δημιουργούς, προωθώντας την ανάδειξη σκέψεων, εντυπώσεων και συστατικών της δημιουργικής διαδικασίας.

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά

Die Wolke donations

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.