meta at Vitruvian Thing
($lang == "el")?'Κάντε scroll και εδώ!':'Also scroll here!'
APR
28
APR
29

m.e.t.a. revisited

modified estimated time of arrival: μια ιστορία αφύπνισης και απελευθέρωσης

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
TICKET

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

* * * *
Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Παρακαλούμε θερμά, ακυρώσεις το αργότερο 24 ώρες πριν. Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!

Συμβατότητα GDPR: Θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας μόνο για ταυτοποίηση και ένα email υπενθύμισης. Τα δεδομένα θα σβηστούν σύντομα μετά την εκδήλωση και δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, όπως στόχευση διαφημίσεων ή μηνύματα ή περαιτέρω επικοινωνία.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 17:30-19:30 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript

APR
28
APR
29

m.e.t.a. revisited

modified estimated time of arrival: μια ιστορία αφύπνισης και απελευθέρωσης

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη

“Do you know we are ruled by T.V.?”


Σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο,μία γυναίκα κοιμάται επάνω σε μία τηλεόραση. ”Αθώα” και ανυποψίαστη σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, κρεβάτι της η τηλεόραση, υπνωτικό της και αντικατάστατο της ζωής. Το όνειρο του ανώτερου εαυτού της περνάει εγκλωβισμένο μέσα στην οθόνη της τηλεόρασης. Ποιά είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της; Και τι μπορεί να συμβεί όταν μια διαφορετική συνειδητότητα “φτάνει” απρόβλεπτα μέσα στην γκρίζα καθημερινότητα;


Τώρα που είναι ολοφάνερη πια η κατάρρευση αξιών,συστημάτων και ψευδαισθήσεων, η άφιξη μιας διαφορετικής συνειδητότητας προσανατολισμένης στο όλον και όχι στον κατακερματισμό, είναι ζητούμενο. Η πτώση μας φέρνει και την αφύπνιση. Το επόμενο βήμα; Ακόμη άγνωστο.


Μια δουλειά σε εξέλιξη που παρουσιάζεται ξανά με νέα ματιά εχοντας ως βασική θεματική τον έλεγχο και τον κατακερματισμό του ατόμου μέσα από τα ΜΜΕ, κατάσταση επίκαιρη και με δυσοίωνη μελλοντική πρόβλεψη. Ξεκίνησε με κεντρικό άξονα το video dance art “antanaclasis”, συνεχίστηκε ως live performance στο Thessaloniki Performance Festival, παράλληλο πρόγραμμα της Biennale 3(2011), και κατέληξε ως ολοκληρωμένη ιστορία στην χοροθεατρική performance “m.e.t.a” που παρουσιάστηκε σε Αθήνα (ReMap Festival και Athens Videodance Project, 2011) και Πάτρα (Λιθογραφείον, 2012).

Συντελεστές:

  • Σύλληψη-Παραγωγή-Ερμηνεία: Εύη Τζώρτζη
  • Σκηνοθεσία: Εύη Τζώρτζη-Στέφανι Τσάκωνα
  • Χορογραφία: Στέφανι Τσάκωνα
  • Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης
  • Post Production: Νίκος Αμανίτης
  • Κοστούμι: Μαρία Ηλία

Κριτικές:

Η Εύη Τζώρτζη επικαλείται την πιθανότητα ενός ευτυχισμένου “μετά”.Η ολοφάνερη πια αλλοτρίωση και η κατάρρευση των αξιών της ύλης και των μέσων ενημέρωσης αφήνουν τελικά χώρο για την ένωση του καθενός με τον εαυτό του; Έχει έρθει ο χρόνος για προσωπική συνειδητοποίηση; Ισως.
Marie-Juliette Verga-www.danzine.fr


Προσεγγίστηκε και αποδόθηκε με σκηνοθετική και χορογραφική ευρηματικότητα και το αποτέλεσμα δεν μπόρεσε να μας αφήσει αδιάφορους. Η ευφυής αυτή σύλληψη και χορογραφία δεν τελειώνει όμως εκεί, αλλά συνεχίζεται στο “μετά”.
dancetheater.gr


Η Εύη Τζώρτζη καταστρώνει μια σύντομη αλλά ευφυέστατη παράσταση. Το θέαμα στο έργο δεν αντιστρέφει απλά την πραγματικότητα. Την εξαφανίζει. Η τηλεόραση της Τζώρτζη δείχνει μονάχα παράσιτα, ‘χιόνια’ που την συντονίζουν απόλυτα στη δική τους συχνότητα ενός ψευδοκυκλικού χρόνου.
Νικόλας Μιτζάλης - αρθρογράφος, αρχιτέκτων μηχανικός


Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο:

Die Wolke donations

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.

Thess Culture