lefmoumtzis at Vitruvian Thing
($lang == "el")?'Κάντε scroll και εδώ!':'Also scroll here!'
DEC
15

Λευτέρης Μουμτζής

“Now Happiness” σόλο ζωντανά

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
TICKET

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

* * * *
Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Παρακαλούμε θερμά, ακυρώσεις το αργότερο 24 ώρες πριν. Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!
ΔΕΝ θα αποθηκεύσουμε το email σας, και ΔΕΝ θα σας στείλουμε τίποτα άλλο εκτός από μια υπενθύμιση της κράτησής σας την ημέρα της παράστασης.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 18:00-20:00 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript

DEC
15

Λευτέρης Μουμτζής

“Now Happiness” σόλο ζωντανά

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
Ο Λευτέρης Μουμτζής είναι ένας τραγουδοποιός από την Κύπρο και ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς στο νησί τα τελευταία δέκα χρόνια. Τρέχει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, διοργανώνει φεστιβάλ και είναι ο ιδρυτής διάφορων συγκροτημάτων. Είναι γνωστός για τη δουλειά του με μπάντες όπως τους Trio Tekke και τους J.Kriste, Master of Disguise με τις οποίες έχει κυκλοφορήσει διάφορους δίσκους, όπως επίσης και για την πιο πρόσφατη μπάντα, Σωτήρες.

Ο Λευτέρης θα παίξει κομμάτια κυρίως από το δίσκο Now Happiness, κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια, αλλά και τραγούδια από τη δισκογραφία του ως J.Kriste, Master of Disguise, συνοδεύοντας τον εαυτό του με κιθάρα και πιάνο. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό live set, αποτελούμενο κυρίως από μπαλάντες που κυλάει με μια ήρεμη αρμονία, αφήνοντας στον ακροατή μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας. 

“... Moumtzis proving that he can be a master storyteller.” Beehy.pe


Ο Ιανουάριος του 2016 τον βρήκε να κυκλοφορεί τον πρώτο του σόλο δίσκο, με το δικό του όνομα και τίτλο “Now Happiness”. Με αυτό το δίσκο, επιχειρεί μία ακουστική, μινιμάλ προσέγγιση, δίνοντας έμφαση και φροντίζοντας έτσι τα τραγούδια και τις ιστορίες τους. Πρόκειται για ένα καταπραϋντικό δίσκο που κυλάει αβίαστα από την αρχή μέχρι το τέλος, αφήνοντας τον ακροατή με ένα αίσθημα ηρεμίας και θετικότητας. Στυλιστικά, η μουσική δανείζεται στοιχεία από φολκ, τζαζ, άμπιεντ, καθώς και κλασική μουσική.

Το Μάιο του 2016, ο δίσκος ‘Now Happiness’ κυκλοφόρησε και σε βινύλιο. Το τελευταίο χρόνο ο Μουμτζής έχει περιοδεύσει στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει ανοίξει συναυλίες για καλλιτέχνες όπως Eleanor Friedberger (USA), Flying Ibex (UK), Zita Swoon (BE) και Joy as a toy (BE) μεταξύ άλλων.


Επιρροές: Jeff Buckley, Nick Drake, Andy Bey, Terry Callier, Rickie Lee Jones, Sufjan Stevens, David Bowie, Caetano Veloso, Chet Baker.‘… το Now Happiness  είναι ένας θαρραλέος δίσκος, από την άποψη ότι σκάει μπροστά σου έχοντας προηγουμένως εναποθέσει στο πλάι όλα τα δυνατά χαρτιά που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα σύγχρονο ηχογράφημα για να επιβληθεί.’ - Avopolis.gr

‘Το Now Happiness είναι ένας από αυτούς τους δίσκους που μπορούν να σε πάρουν από το χέρι και να σε συνοδέψουν μέσα από μονοπάτια κάθαρσης, οδηγώντας σε σε ένα νέο πρωινό μίας νέας αρχής.' - Εφημερίδα Σημερινή

'Δε συμβαίνει κάθε βδομάδα να έχουμε ένα τραγούδι από ένα Κύπριο καλλιτέχνη που να φτάνει μέχρι τη λίστα ακρόασής μας...' - Freshonthenet.co.uk

'Ένα σετ που μοίρασε αφορμές για να σκάψουμε (...) στην όλη προγενέστερη δισκογραφία αυτού του εξαίρετου μουσικού. ' - Avopolis.gr (κριτική live)

'...έπεισε και τον πιο διστακτικό να κινητοποιηθεί να αναζητήσει εκτενώς τον εν λόγω καλλιτέχνη.' . - Rocking.gr (κριτική live)

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά

Die Wolke donations

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.