haexan at Vitruvian Thing
($lang == "el")?'Κάντε scroll και εδώ!':'Also scroll here!'
NOV
26

Häxan - Antonio Bertoni

Προβολή με ζωντανή μουσική

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
TICKET

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

* * * *
Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Παρακαλούμε θερμά, ακυρώσεις το αργότερο 24 ώρες πριν. Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!
ΔΕΝ θα αποθηκεύσουμε το email σας, και ΔΕΝ θα σας στείλουμε τίποτα άλλο εκτός από μια υπενθύμιση της κράτησής σας την ημέρα της παράστασης.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 18:00-20:00 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript

NOV
26

Häxan - Antonio Bertoni

Προβολή με ζωντανή μουσική

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη
Το Häxan είναι cult βουβή ταινία του 1922, σε σκηνοθεσία Benjamin Christensen, που τράβηξε άμεσα την προσοχή των σουρρεαλιστών και, αργότερα, πολλών καλλιτεχνών με ενδιαφέρον για τον αποκυφισμό. Ο Antonio Bertoni (Μιλάνο) θα συνοδέψει την προβολή με κοντραμπάσο, guembri (όργανο συνδεδεμένο με τη μουσική Gnawa και τελετές δαιμονικής κατοχής) και ηλεκτρονική επεξεργασία.
Βασισμένη σε Γερμανικό κείμενο για ιεροεξεταστές από τον 15ο αιώνα, η ταινία παρουσιάζει μια αλληλουχία μακάβριων μεσαιωνικών εικόνων, αποτελούμενων από ακόλουθους του διαβόλου, βασανιστές, συλητές τάφων, δαιμονισμένους, και το σατανά τον ίδιο, ενσαρκωμένο από το σκηνοθέτη. Όντας μείγμα mockumentary και ταινίας τρόμου με μαύρο χιούμορ, το έργο ακολουθεί την ιστορία της μαγείας και εξερευνεί την επιστημονική θεωρία ότι οι μάγισσες των μεσαιωνικών χρόνων έπασχαν από υστερία της ίδιας μορφής με τους σημερινούς ψυχιατρικούς ασθενείς. Εναλλάσσει τμήματα δοκιμιακού χαρακτήρα — τη διαβολική εικονογραφία, τους διαφορετικούς τύπους μαγείας, τη σχέση μεταξύ μαγείας και υστερίας — με δραματουργική δράση.

Ο Antonio Bertoni, ο δημιουργός του project, θα παρουσιάσει ζωντανά ένα συνδυασμό σύνθεσης, αυτοσχεδιασμού, ηλεκτρονικού layering, και ethnic μουσικής, εξερευνώντας, μαζί με την εικονογραφία της ταινίας, αιώνες άγνωστων, δυσεύρετων ακουσμάτων.

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά

Die Wolke donations

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.